Martin Coenen

Wat wonen we toch in een prachtige gemeente! Ik ben Martin Coenen en woon sinds de zomer van 2020 samen met mijn vrouw Esther en kinderen in Castricum. Enkele van mijn hobby’s zijn hardlopen, fitness, barbecueën en strand & zee. De afgelopen jaren heb ik hard gewerkt om carrière te maken als accountant en adviseur bij PwC te Amsterdam en in 2009 ben ik toegetreden als partner. Mijn carrière heeft mij veel gebracht, maar tegelijkertijd groeide het besef dat ik nog weinig heb teruggegeven aan de samenleving.

 

Dienstbaar zijn aan de maatschappij klinkt mooi, maar hoe dan? Ik zoek niks groots en meeslepend, maar wil juist actief een verschil maken voor het dorp dat mijn nieuwe thuis is gaan heten. Een gemeente met prachtige natuur en trotse, betrokken inwoners en ondernemers! Maar ook een gemeente met flinke uitdagingen op het gebied van woningbouw, klimaat, jeugdzorg en hoe we alles betaalbaar houden. En dat alles in een samenleving die wordt gekenmerkt door toenemende polarisatie, verruwing en een groeiend wantrouwen in politiek en overheid.

 

Ik ben besluitvaardig, creëer vertrouwen, werk hard, ben kalm en onafhankelijk. Analytisch, financieel sterk en kritisch, maar wel altijd op zoek naar nuance en verbinding. Ik kan vrij ongeduldig zijn, maar doe mijn best om dat te bedwingen! Luisteren en oplossen zijn begrippen die bij mij passen. Niet kenmerkend voor mij is roepen vanaf de zijlijn en populisme voor eigen gewin. Inmiddels loop ik al een jaar mee met de VVD-fractie en heb ik me grondig verdiept in onze dorpen en hun uitdagingen. Ben inmiddels ook lid van de Castricumse Reddingsbrigade en de Ondernemersvereniging Castricum.

 

Gemeenteraadslid zijn van Castricum lijkt mij een eervolle functie. Luisteren naar de inwoners en problemen oplossen. Met mijn financiële achtergrond, brede interesse en ervaring in het bedrijfsleven wil ik graag actief helpen om Castricum nog mooier te maken.

 

Castricum blijft goed, wordt beter!

 Portefeuilles

portefeuille taakveld
Economie Economische ontwikkeling, bedrijventerreinen
Projecten Strand en strandplateau
Algemeen bestuurlijke zaken BUCH (bedrijfsvoering)
Financien Voorjaarsnota, begroting en rekening, bestuursrapportages
Algemeen bestuurlijke zaken BUCH (coördinatie)