Rob Dekker

Ik ben Rob Dekker (42), geboren en getogen in Akersloot. Daar woon ik samen met Simone en onze kinderen Pien, Aron en Juul en onze hond Tes. Ik woon en werk aan de Julianaweg als winkelier in de detailhandel (non-food sector). Een zeer afwisselend bestaan. Ons familiebedrijf bestaat inmiddels alweer 76 jaar en daar hoop ik nog heel wat jaren aan toe te mogen voegen.

We hebben 2 vervelende jaren achter de rug. Ook mijn bedrijf moest vanwege COVID-19 in 2021 in totaal 19 weken haar deuren sluiten. Voor veel bedrijven was en is dat enorm zwaar geweest. Als je al recht had op steun, wij helaas niet, was het vaak onvoldoende. De generieke maatregel om bedrijven te sluiten, is door ZZP’ers en het MKB betaald.  Ik ben blij dat ik nu weer open ben, maar we moeten blijven ijveren voor betere financiële oplossingen en maatwerk.

Ik vind het heel normaal dat iemand zich inzet voor zijn/haar eigen leefomgeving.  Op 14-jarige leeftijd ben ik als welpenleiding begonnen bij scouting en al snel volgde andere verenigingen. Van hand-en-spandiensten, naar besturen bij de Ondernemers vereniging, Scouting, EHBO, Rock&Rollstreet, Sint-Nicolaasintocht  enzovoorts. Dit alles samen met vele andere dorpsgenoten natuurlijk. Je moet zelf de regie pakken in je eigen omgeving. Er is zoveel mogelijk, alleen zien we niet altijd de mogelijkheden. Ook in Castricum heb ik inmiddels heel wat verenigingen leren kennen. Samenwerken en overleggen: we kunnen heel wat van elkaar leren. Naast vrijwilligerswerk gek op zingen, bij het Aquariuskoor ben ik al 25 jaar actief. We spelen de laatste jaren diverse musicals. Hopelijk kunnen we dit binnenkort weer gaan oppakken, niet zingen heb ik de afgelopen jaren enorm gemist. En laten we de lokale kermissen niet vergeten, Akersloot en Limmen, zo af en toe Bakkum, hopelijk kunnen we dit jaar weer ouderwets “te kermis”.

Met al die activiteiten ontkom je er niet aan dat je ook met de politiek in aanraking komt. Op deze manier heb ik langzaam mijn intrede gemaakt in de politiek. In 2006 zomaar eens een fractie vergadering bezocht. Sinds 2008 schoof ik regelmatig aan bij de fractie, kennis vergaren, en zo langzaam aan richting een plekje in de raad. Eerst als commissielid, raadslid, om vervolgens in 2018 als lijsttrekker te worden gekozen. En ook nu weer op de 1ste plek, met een prachtige lijst achter me. Van die eerste stap heb ik tot nu toe nooit spijt gehad. Het is echter niet altijd even makkelijk en kritiek is snel geleverd. Als het goed gaat hoor je niemand, maar als er inwoners ontevreden zijn dan is het vaak enkel en alleen onze schuld. De samenleving is aan het polariseren. Tegelijkertijd merk ik aan de vele gesprekken die ik voer aan mijn toonbank, dat er gelukkig veel nuance leeft onder de inwoners. Dat sterkt mijn vertrouwen dat wij elkaar echt niet helemaal uit het oog zijn verloren. Maar dat we moeten blijven werken aan de onderlinge relatie en verstandhouding.

Dienstverlening, recreatie, toerisme, ondernemerschap en economie hebben mijn persoonlijke interesse. Ik zie graag minder regels en meer actie. Als raadslid kan je acties initiëren en daarna teruggeven en laten oppakken door de samenleving.  Een prachtig voorbeeld is de verbetering van de recreatievoorziening bij het Alkmaardermeer. Een enorme aanwinst. Ook in andere dorpen leven prachtige initiatieven. Als het even kan denk ik mee. 

De afgelopen 4 jaar hebben wij ons ingezet voor woningbouw en zijn we over onze eigen schaduw heen gestapt. De afgelopen raadsperiode was voor iedere partij en zelfs iedere raadslid de uitgelezen kans om zaken op de agenda te krijgen.

In verkiezingstijd benadrukken de partijen, ook wij, graag de verschillen. Toch is er in al onze dorpen veel meer dat onze inwoners en partijen verbindt, dan dat hen scheidt. Ik zet me de komende raadsperiode weer graag in om met elkaar echt iets te bereiken voor onze dorpen.

Met uw stem en uw steun kunnen wij dat doen voor en namens u!


Portefeuilles

portefeuille taakveld
Dienstverlening De paarse krokodil minder regelen en bureaucratie
Economie Economische ontwikkeling, bedrijventerreinen
Projecten Strand en strandplateau
Toerisme en Recreatie Duingebied, VVV, RAUM, markten, kermissen
Projecten Bouwen aan de randen
Projecten Bestuurlijke vernieuwing
Communicatie/Voorlichting/Burgerparticipatie Interactieve Beleidsontwikkeling
P&O Personeelsbeleid
Communicatie/Voorlichting/Burgerparticipatie Communicatie en voorlichting
Algemeen bestuurlijke zaken Bestuurlijke coordinatie
Algemeen bestuurlijke zaken Raads- en griffieaangelegenheden
Integrale veiligheid Openbare Orde