Jeroen Slot

Ik ben Jeroen Slot en woon sinds 2005 veel genoegen met mijn vrouw in Limmen. Tijdens mijn studie aan de Universiteit Twente ben ik lid geworden van de VVD. Sinds die tijd ben ik actief bij de VVD. Lange tijd heb ik mij als bestuurslid in Enschede, Den Helder en Castricum op de achtergrond ingezet voor de VVD. 

Afgelopen raadsperiode was mijn eerste periode als raadslid. Ik heb mij vooral bezig gehouden met milieu, duurzaamheid, financiën, de BUCH en gemeenschappelijke regelingen. Graag zou ik mij de komende periode weer als raadslid voor Castricum willen inzetten. 

Ik werk als financieel specialist bij één van de grote energieleveranciers van Nederland. Daar werk ik bij het onderdeel dat zich bezig houdt met stadswarmte. Ik zie daarbij hoe lastig het is om de energietransitie vorm te geven. Het is vaak best lastig om bewoners en bedrijven te overtuigen. De energietransitie wordt niet geholpen door te spreken van een klimaatcrisis of het willen uitroepen van een klimaatnoodtoestand. We zullen met elkaar moeten uitvinden op welke manier met draagvlak een fossielvrij Castricum kunnen realiseren. Als raadslid zou ik graag willen meedenken hoe wij onze gemeente op een betaalbare manier kunnen verduurzamen en klimaatbestendig kunnen maken.  

Een gemeente is pas gezond als de financiën op orde zijn. Ik vind dat we zuinig en verstandig moeten omgaan met het belastinggeld dat door onze inwoners en bedrijven wordt opgebracht. Een steeds verder uitdijende overheid is geen oplossing voor alle maatschappelijke problemen. Van deregulering is geen sprake, het zogenaamde ‘neoliberalisme’ is een verzonnen begrip. Vorig jaar legden overheden reeds beslag op ruim 48% van het bruto binnenlands product. Bijna de helft van wat wij verdienen werd door de overheid herverdeeld of ging naar de collectieve sector.  

Er moet een rijk aanbod van sport en culture voorzieningen blijven in Castricum, maar we moeten ook kritisch zijn waar we als gemeente ons geld aan uitgeven. De OZB-verhoging moet niet de sluitpost vormen voor elke politieke wens.

Een divers, betaalbaar en toekomstbestendig woningaanbod is belangrijk. Nieuwe woningen komen er niet vanzelf. Daar is meer voor nodig dan papieren ambities. We moeten goed gebruik maken van grond waar de gemeente al eigenaar van is. 


 

Portefeuilles

portefeuille taakveld
Projecten Subsidiebeleid
Milieu en Duurzaamheid Klimaatbeleid, duurzaamheid, Schiphol
Beheer en inrichting Openbare Ruimte Groen en Blauw Plantsoenen groenonderhoud, speelpaatsen
Beheer openbare ruimte GRIJS Onderhoud wegen, straten en pleinen
Algemeen bestuurlijke zaken BUCH (bedrijfsvoering)
Dienstverlening Automatisering, digitalisering, ICT, archiefzaken
Algemeen bestuurlijke zaken BUCH (coördinatie)