Gerrit Krouwel

Ik ben in 1952 geboren in Utrecht, in de woonplaats van mijn ouders, Vianen, was geen ziekenhuis. Daarna heb met veel plezier tot 1985 in Vianen gewoond. Daar begon ook mijn belangstelling voor de Gemeente politiek en ook mijn liefde voor het liberalisme van de VVD en zeker ook de D in deze afkorting Democratie. Van 1978 tot 1985 was ik Raadslid in deze mooie Utrechtse Gemeente.

Omdat mijn werk bij het Gemeentelijk Woningbedrijf Amsterdam het noodzakelijk maakte wat dichter bij Amsterdam te gaan wonen ben ik, samen met mijn vrouw en 3 kinderen, naar Castricum verhuist. Ook daar trof ik bij de VVD een warm bad en werd in 1986 ook in deze Gemeente gekozen als Raadslid. Na twee perioden kwam in 1994 er een nieuw uitdaging op mijn pad.

Nog steeds werkte ik als projectmanager in de volkshuisvesting en werd gevraagd door een afdeling van Bouwend Nederland om in de avonduren leiding te geven aan de Ondernemersopleiding voor de bouwbedrijven.

Toen ik in 2018 met pensioen ging was er weer ruimte voor mijn grote drijfveer, de Gemeente politiek, de democratie en dus de VVD. Het was een soort van thuiskomen om weer in de Raad plaats te nemen. Mijn ervaringen kwamen goed van pas in de samenstelling van onze fractie. Volkshuisvesting, ruimtelijk ordening, bouwen en verkeer zijn de afgelopen 4 jaar mijn hoofd onderwerpen geweest. Omdat ik als gepensioneerde veel tijd heb voor het Raadswerk was ik ook veel te vinden bij de sportaccommodaties. Altijd gericht op de kansen voor alle Castricummers.

Ook de komende 4 jaar ben ik beschikbaar om me in te zetten voor onze dorpen. Ik weet dat we niet alle wensen en programmapunten van de VVD kunnen realiseren. Dat zal voor alle partijen gelden. Daarom hecht ik aan een goede respectvolle samenwerken met alle constructieve partijen. We zullen elkaar moeten vinden om de lang lopende onderwerpen in de Gemeente af te ronden. Juist daarom is het van groot belang dat genomen besluiten ook echt worden uitgevoerd en niet keer op keer in de herhaling komen. Ook als dat onderwerpen zijn waar de VVD geen voorstander van was. Dat is democratie, ander wordt het een D van drammers. De inwoners van onze kernen kunnen op mij rekenen van jong tot oud. Als opa van 9 kleinkinderen weet ik als geen ander hoe belangrijk dat is. 


Portefeuilles

portefeuille taakveld
Ouderen Ouderenwerk
Onderwijs Huisvesting scholen
Projecten Accommodatiebeleid, zwembad
Bouwen Ruimtelijke Ordening, bouwprojecten, bestemmingsplannen
Wonen Volkshuisvesting/verdeling
Projecten Bouwen aan de randen
Verkeer en Vervoer Nieuwe infrastructuur
Buitengebied Ruimtelijke Ordening
Projecten Strategische visie / structuurvisie / omgevingsvisie
Sport Sportcomplexen en -gebouwen
Integrale handhaving Handhaving bijzondere wetten, APV, Bouwen, Wonen, Openbare Ruimte
Grondbedrijf en grondzaken Grondbedrijf en grondzaken