Motie revitalisatie Castricummerwerf

De huidige coronacrises maakt duidelijk dat lokale bedrijvigheid van vitaal belang is. Lokale bedrijvigheid staat garant voor werkgelegenheid en sociale investeringen in de vorm van sponsoring aan evenementen en clubs. Lokale ondernemers zorgen voor leefbare kernen en bieden kansen aan de jeugd op werk- en stageplekken dicht bij huis. 

De Castricummerwerf is het bedrijventerrein voor de kern Castricum. Zo’n 400 mensen werken op deze plek. Na jaren van stilstand is het hoog tijd dat dit terrein wordt geüpgraded naar de eisen van deze tijd. Herontwikkeling wordt ook door de ondernemers zeer geambieerd. Er liggen kansen voor verduurzaming, uitbreiding en het aanpakken van de verkeers- en parkeerproblemen. Ook zijn er provinciale gelden beschikbaar om het gebied te revitaliseren. 

De motie is op initiatief van de VVD in samenwerking met vele andere partijen opgesteld. De VVD is trots dat ook de ondernemers meegenomen zijn bij het opstellen van de motie en betrokken zullen blijven in het vervolgproces. De eerste stap naar een economisch herstel en doorstart van de Castricummerwerf in het (post)coronatijdperk is hiermee gezet.