Politieke samenwerking

Inwoners van gemeente Castricum zijn vriendelijke mensen die graag hard werken. Ze zijn recht door zee, doen normaal en zijn trots op hun dorpen! Die trots in combinatie met nuchterheid en normaal doen voelt voor de VVD als de verbindende factor.

Een gemeente met een prachtige natuur, maar ook een gemeente met flinke uitdagingen. Op het gebied van financiële duurzaamheid en stabiliteit, BUCH-samenwerking, energietransitie, woningbouw, leefbaarheid, veiligheid en het sociale domein. En dat alles in een samenleving die wordt gekenmerkt door toenemende ongelijkheid, vergrijzing, klimaatverandering, polarisatie en een groeiend wantrouwen in politiek en overheid. Kortom, problemen en uitdagingen die de komende jaren alleen maar complexer zullen worden.

De VVD wil met veel energie deze problemen oplossen. Dit betekent duidelijke keuzes maken. En helder uitleggen waarom die keuzes zijn gemaakt. Dat wil de VVD graag doen in een meerderheidscoalitie, want samen weten we meer dan één. Een coalitie van partijen die zich constructief en dienstbaar opstellen. Samenwerking vraagt ook om het nemen van verantwoordelijkheid en verdraagzaamheid. Wederkerigheid. Vertrouwen in elkaar. Elkaar dingen gunnen. Onze inwoners zitten niet te wachten op roeptoeters, ego’s, dubbele agenda’s en carrièrepolitici. Niks groots en meeslepend, maar raadsleden die luisteren naar inwoners en samen met energie een verschil willen maken voor onze dorpen. Een luisterend oor voor iedereen en niet enkel voor diegene die hard roepen. Dat is precies waar de VVD voor staat.

Laten we vooral trots zijn op alles wat al is bereikt in onze dorpen. Draagvlak creëren in plaats van polariseren. Dat is hoe wij als VVD de inwoners kennen. Trots en nuchterheid die ons verbindt.

       Een politieke meerderheid in de raad die constructief met elkaar samenwerkt; elkaar dingen gunt en die bovenal luistert naar de inwoners van onze dorpen vinden wij belangrijk.

       Om op iedereens steun te kunnen rekenen zetten wij liever in op draagvlak creëren in plaats van polariseren. Met een luisterend oor voor iedereen en niet voor de hardste schreeuwers.