Jongeren

Ouders zijn verantwoordelijk voor het gezond opgroeien van hun kinderen. De VVD helpt door een gemeente te bieden waar kinderen veilig kunnen opgroeien. Waar kinderen kunnen spelen. Waar kinderen prettig kunnen opgroeien en zich ontwikkelen. Hier kennen we onze jeugd het beste. Daar zijn we trots op en dat willen we graag behouden.

 

       Wanneer opgroeien niet gemakkelijk gaat en er jeugdzorg nodig is, bieden we hulp. Dat doen we het liefst zo dicht bij het huis mogelijk, zodat onze jeugd zo normaal mogelijk kan opgroeien. Hierbij letten we goed op dat we niet onnodig stickers plakken: niet iedereen die uniek is, heeft daar hulp bij nodig. Normaliseren noemen we dat.

       Voorkomen is beter dan genezen. We voorkomen liever dat onze kinderen deze hulp nodig hebben. Problemen bij kinderen proberen wij daarom zo vroeg mogelijk te signaleren. Huisartsen, scholen en sportclubs spelen hierin een belangrijke rol. Met hen gaan we in gesprek om te zorgen dat hulp zo effectief mogelijk wordt.

       De coronacrisis kent vele slachtoffers en vraagt zware offers. Vaak waren het de jongeren die met het inleveren van hun vrijheid de prijs betaalden voor het beschermen van de kwetsbaarste mensen van onze samenleving, en dit had soms (grote) schade aan het mentale welzijn van onze jongeren tot gevolg. Wij willen daarom meer aandacht en geld vrijmaken voor de mentale gezondheid van onze jongeren.

       Het hebben van een burn-out is al een toenemend probleem onder jongeren van voor de coronacrisis. Wij vinden het belangrijk dat wanneer jongeren te veel stress ervaren er hulp geboden kan worden.

       Wij willen dat de gemeente faciliterend optreedt indien inwoners bijvoorbeeld een festival of groot concert naar de gemeente willen halen en hier ook geld voor vrijmaakt. Zo is Castricum een echte gemeente voor jong en oud.