Dienstverlening

De gemeente is er voor jou. Wij willen een dienstbare gemeente, waar je snel en op een prettige wijze antwoord krijgt op je vragen. Een gemeente waar je alles digitaal kan regelen en terug kan vinden. Als je dat niet wilt of kunt, kan je natuurlijk ook gewoon een afspraak maken bij jou thuis of op het gemeentehuis.

Afgelopen periode is de manier van afvalinzameling drastisch gewijzigd, de opdracht vanuit het rijk om in 2030 al minder als 30kg restafval per persoon te produceren heeft ons afval inzamelbeleid doen wijzigen. Dit alles is een enorme operatie geweest. Maar ondanks onze inspanningen en het beleid te hebben aangepast met moties, zijn we niet helemaal tevreden. Het verdwijnen van de restafvalbak op de gemeentewerven, de ledigingfrequentie van de GFT bak en kosten per lediging zijn punten waar nog veel te winnen is.

Afvalverwerking kost geld, de genomen maatregelen moeten zichtbaar kostenreductie opleveren. Onze inwoners moeten van die reductie profiteren. We blijven wel ijveren voor een kostendekkende afvalstoffenheffing.

 

       De gemeente is er voor zijn burgers. Zo vinden wij het normaal dat als je contact opneemt met de gemeente, je altijd geholpen wordt en niet aan het verkeerde adres bent. Willen we ervoor zorgen dat het mogelijk is om alle burgerzaken, zoals paspoort en rijbewijs, digitaal kunnen worden aangevraagd en thuis worden bezorgd.

       Wij leggen de lat hoog voor ons zelf. Daarom zetten wij in op een die gemeente tenminste een 8 scoort op dienstverlening.

       Wij vinden het belangrijk dat de gemeente toegankelijk en bereikbaar is. Daarom willen we dat inwoners en ondernemers een eigen beschermde online omgeving krijgen waar zij hun aanvragen, zoals bijvoorbeeld sociaal domein, vergunningen, etc., kunnen inzien. Apps als fixi zijn een nuttige toevoeging aan de bereikbaarheid van de lokale overheid.

       Om het contact tussen ondernemers en de gemeente zo toegankelijk mogelijk te laten zijn willen wij één aanspreekpunt voor ondernemers zodat zij snel geholpen worden.

       De prijzen voor paspoorten en alle andere documenten brengen we gelijk aan het niveau in de rest van de BUCH-gemeenten.

       We blijven inzetten op gebruik van ons gemeentehuis in BUCH verband.

       In de zomermaanden nestelde er veel ongedierte in onze afvalbakken. Om dit tegen te gaan willen wij dat de GFT bak in de maanden juni t/m augustus om minimaal 1,5 week geleegd wordt. We passen de ophaalfrequentie van de restafvalbak daarop aan.

       Wij vinden dat de prijs voor het legen van de restafvalbak (of zakken) niet moet worden verhoogd. Ook willen wij dat op de gemeentewerven de mogelijkheid om restafval te storten terug moet komen.